Lansarea proiectului „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I”

Dunărea, fluviul străvechi care a străbătut timpurile și a călătorit prin țări și culturi diverse, este în centrul atenției cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării. În acest context, suntem încântați să anunțăm lansarea proiectului cultural “Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I”, un demers ambițios ce își propune să promoveze și să conserve patrimoniul cultural din Județul Constanța, de-a lungul acestui magnific curs de apă.

Proiectul este o inițiativă ce aduce împreună organizații culturale, experți în turism și entuziaști ai patrimoniului cultural pentru a crea trasee culturale, menite să evidențieze bogăția culturală și istorică a regiunii. Prin intermediul proiectului “Drumul Dunării”, dorim să încurajăm turismul cultural sustenabil, să promovăm diversitatea culturală și să contribuim la dezvoltarea economiilor locale. Traseul propus va include muzee, situri arheologice și cetăți, monumente istorice și multe alte locuri pline de istorie și tradiție. Vom încuraja, de asemenea, colaborarea între comunitățile locale, pentru a dezvolta programe culturale comune și a crea parteneriate durabile.

„Drumul Dunării” va oferi, de asemenea, o platformă digitală interactivă, unde vizitatorii vor putea explora patrimoniul cultural de-a lungul Dunării prin intermediul experiențelor virtuale. Această platformă va facilita schimbul de informații și va conecta oamenii cu experți în domeniu, promovând astfel dialogul și colaborarea între toți cei implicați în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural.

Cu ocazia zilei internaționale a Dunării invităm toți iubitorii de cultură și patrimoniu să ni se alăture în acest proiect captivant și să descopere alături de noi frumusețea patrimoniului cultural și natural de pe linia Dunării, în județul Constanța.

Proiectul „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I” are ca scop promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și natural Dobrogean și va continua pentru următoarele două luni, organizând alte două trasee culturale pe linia Dunării.

Proiect cultural cofinanțat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Scroll to Top