POVEȘTILE DE PE DRUMUL DUNĂRII PRIND VIAȚĂ CU UN PROIECT DE AMINTIRE A RĂDĂCINILOR DOBROGENE

Asociația Youth Vision for Society anunță cu entuziasm că proiectul „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I” este în plină desfășurare și a ajuns la cel de-al doilea tur cultural organizat.

Pe data de 2 iulie a fost organizat primul traseu cultural pe ruta Cernavodă-Topalu-Capidava. În cadrul acestui traseu am descoperit istoria interesantă a orașului Cernavodă alături de doamna muzeograf Olivia Rotaru, reprezentant al Muzeului de Istorie „Axiopolis”, iar la Capidava ni s-a alăturat istoricul și cercetătorul Răzvan Pop care ne-a ghidat prin istoria deosebită a acestei cetăți și ne-a oferi informații prețioase despre aceasta.

În data de 6 august a fost organizat cel de-al doilea traseu cultural pe ruta Rasova-Lipnița. Ne-am bucurat să aflăm despre înființarea unui nou muzeu în comuna Rasova, iar apoi am pornit către unele dintre cele mai vechi biserici din zona Dobrogei, Mănăstirea Strunga și Biserica veche din lemn din Satu Nou. În acest traseu ni s-a alăturat ghidul de turism și doctor în istorie Răzvan-Raul Ivan care ne-a prezentat o serie de puncte culturale pe acest traseu, cum ar fi Cetatea Sacidava, Peștera Hoților, Locul fosilifer Aliman, Drumul Cișmelelor de un secol pe teritoriul UAT Lipnița.

Astfel Asociația Youth Vision for Society își continuă traseul de-a lungul Dunării creând cu succes noi rute culturale prin care pasionații de istorie și drumeții și nu numai vor descoperi o nouă parte a Dobrogei.

Cu această ocazie anunțăm și organizarea unei expoziții temporare în perioada 12-15 august prin care promovăm rutele culturale organizate în cadrul proiectului. Expoziția este organizată cu sprijinul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, 12 august, în incinta muzeului începând cu ora 1230. Îi vom avea ca invitați speciali pe directorul muzeului, Aurel Mototolea și istoricul Cristian Cealera.

Proiectul „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I” are ca scop promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și natural Dobrogean și va continua pentru următoarele două luni, organizând alte două trasee culturale pe linia Dunării.

Proiect cultural cofinanțat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Scroll to Top